Ik heb behalve thuis studie SPW en kinderpsychologie een mbo 4 opleiding als management assistente. Vanzelfsprekend voldoe ik aan de eisen na het volgen van het EVC traject.

Via een ander gastouderbureau heb ik een korte opleiding gevolgd zodat ik als zelfstandig ondernemer kan werken. De opleiding bestond uit twee pedagogische bijeenkomsten, een administratieve bijeenkomst en een EHBO-cursus. Op verzoek van ons (gastouders) wordt de EHBO cursus jaarlijks herhaald, want we hoeven het gelukkig niet zo vaak toe te passen.

Ook heb ik een alle certificaten behaald aan de Gastouderacademie; risico inventarisatie, spel en speelgoed, ontwikkeling van 0-12 jaar en nog meer. Regelmatig komen er modules bij waar ik met veel belangstelling en enthousiasme aan werk. In juni 2012 heb ik het certificaat Leren signaleren en aanpakken kindermishandeling en huiselijk geweld met een 100% score behaald. Via de gastouderbureaus neem ik deel aan thema bijeenkomsten, bijvoorbeeld over de meldcode kindermishandeling en over kind en gedrag.

Bij Gastouderbureau Annegré maak ik deel uit van de gastoudercommissie.Op deze manier bouw ik een netwerk op van collega's en kunnen we onze kennis delen.