Bij de voordeur staat een kastje, dat kastje is gevuld met allerlei boeken, van de kippenvel serie maar ook Disney boeken. De boeken zijn voorzien van een sticker op de voorkant, zodat het gelijk duidelijk is dat de boeken zo mee genomen mogen worden. Ook zit er een sticker aan de binnenkant met daarin een code. Heb je het boek gelezen en laat je het achter bij je oma in Groningen of je neef in Haarlem, dan kan je dit online registreren. Zo kan je met het boek meereizen. 

Het is ook echt de bedoeling dat de boeken gaan zwerven, zet ze na het lezen niet in je eigen kast maar laat ze achter in de supermarkt, bij Monkey Town of in de bus, geef ze aan een nichtje of buurmeisje. 

Wil je je boekenkast ook opruimen, dan kunnen deze ook in dit kastje als je dat leuk vind. Wil je ze geregistreerd hebben, voorzien van een sticker, neem dan even contact op.

Het is een initiatief van nationaal fonds Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, ook kinderen in kwetsbare situatie waarbij geld niet besteed wordt aan boeken maar aan de voeding of verslaving.

Een aantal buurtbewoners hebben het kastje inmiddels gevonden, maar nog meer aandacht voor dit mooie principe kan geen kwaad.

Volg de pagina op facebook, hierop staan regelmatig foto's van nieuwe boeken.