Nieuws

Balletjes

23 december 2010

Bij Monkey Town en Ikea hebben ze hem ook; een ballenbak. Bij Het Kroontje is er een ballententje waar ongeveer 3 kindjes in kunnen.

Hiep hiep hoera

22 december 2010

Gidion werd 21 december 8 jaar en dat vierden wij ook een beetje mee.

Kerstballen

20 december 2010

Supermarkten leveren vaak met de feestdagen leuke kleur- of bouwplaten op. Met Sinterklaas een boot, met kerst een kerstbal om te versieren.

Warme wanten

17 december 2010

Kou, sneeuw, ijzel... Ingredienten om warm aangekleed naar buiten te gaan. Een toepasselijk idee van Dian om wanten te maken

Kerstboom optuigen

17 december 2010

In de sfeer van kerst, zijn er zat knutselideeën te vinden in boeken en op internet. Met creatieve stagiaires en heel veel materialen op voorraad, is de uitvoering niet heel lastig.

Contact maken

17 december 2010

Klein, groot, jong of oud, contact maken we allemaal. Verbaal of non verbaal, communiceren kunnen we, desnoods met handen en voeten.

Een vervolg van het eerste deel muziekinstrumenten maken.

Het Kroontje in kerstsferen

12 december 2010

Feestdagen zijn rituelen die ieder jaar terugkomen, waar kinderen naar uitkijken maar waar ze ook onrustig van kunnen worden.

Grote schoot

10 december 2010

Vaak wil het ene kindje precies wat de ander ook heeft. Als het gaat om drinken, speelgoed of aandacht...

Vorige week hebben we al muziek gemaakt met de aanwezige instrumenten; castagnetten, tamboerijn, sambaballen en nog veel meer. Nu vond Annet hier een mooie aanvulling op; zelf een instrument maken.