Nieuws

Gips verven

29 januari 2010

Er wordt met veel verschillend materiaal geknutseld bij Het Kroontje. Papier en karton zijn voor de hand liggende keuzes. Maar ook wol, materialen uit de natuur en gips worden regelmatig bewerkt tot prachtige kunstwerken

Grondpuzzelen met Michelle

28 januari 2010

Er zijn bij Het Kroontje heel veel verschillende puzzels; houten, kartonnen, blokpuzzels, grote en kleine exemplaren. Er zijn groeipuzzels (van ei tot haan), eigenlijk voor iedereen wat wils.

Nieuw poppenhuis

26 januari 2010

Er zijn zat boekjes waar de mooiste poppenhuizen in staan. Tot heden hadden we een exemplaar te leen van Nynke een vroeger oppaskindje. Aangezien Nynke inmiddels zelf ook oud genoeg is om er mee te spelen, werd het tijd om een andere of een nieuwe te kopen.

Vingerverven met Petra

25 januari 2010

Stagiaires moeten voor hun opleiding vaak allerlei activiteiten doen. Een knutsel activiteit ligt vaak erg voor de hand, kinderen vinden het geweldig leuk om te knutselen. Met alle materialen die er bij Het Kroontje zijn, is het eenvoudig om inspiratie op te doen.

Lekker buiten spelen

22 januari 2010

Buitenlucht is goed, geeft kinderen een gezonde kleur en ze kunnen buiten vaak hun energie lekker kwijt!

Pokeren

22 januari 2010

Kleine kinderen zijn geneigd met de verpakking te spelen in plaats van met het cadeau zelf. Soms is het spelen met 'niet' speelgoed het leukste wat er is. Wat geschikt is als speelgoed, ligt voornamelijk aan de interesse en achtergrond van de kinderen.

De Lettertuin

20 januari 2010

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Vaak vinden ze het heerlijk om voorgelezen te worden. Bij Het Kroontje hebben we hier twee vaste momenten voor.

Bingo

15 januari 2010

Spelletjes voor grote mensen zoals poker maar ook bingo is voor de wat grotere kinderen ook een leuk spel.

Hamertje Tik

15 januari 2010

Hamertje Tik is een goed voorbeeld voor het trainen van de oog-hand-coördinatie. Door de voorbeelden te bekijken en te proberen na te maken stimuleren de kinderen het ruimtelijk inzicht.

Nog geen carnaval...

14 januari 2010

Verkleden is altijd een leuke en simpele manier om lekker vreemd te mogen en kunnen doen.