Nieuws

Knutselen met eten

28 oktober 2010

Als we 's middags rond 15.30 uur wat lekkers eten, hebben we vaak kant en klare dingen. Soms bakken we een taartje of muffins. Nu een keer heel wat anders!

Mais

22 oktober 2010

Mais kun je koken in melk, poffen in de magnetron maar je kunt er ook geweldig leuk mee knutselen.

Cake bakken en versieren

22 oktober 2010

Na al dat geknutsel met mais, hadden we zin in wat lekkers. Alle ingrediënten voor een verse cake waren in huis, dus snel aan de slag met de kinderen.

Glazen mannetjes

20 oktober 2010

Met veel kleine kinderen in de directe omgeving, is er zomaar een flinke voorraad glazen potjes bij elkaar gebracht waar je leuke dingen mee kunt doen.

Vuurtoren

18 oktober 2010

Met een flinke voorraad wc- en keukenrollen valt altijd wel wat te knutselen.

Verkleden en rollenspel

15 oktober 2010

Met het spelen van rollenspel oefenen kinderen verschillende situaties. Ze doen volwassenen na, of spelen een situatie (doktersbezoek) na. Zo verwerken zij hun ervaringen en leren ze sociale vaardigheden.

Neushoorn of krokodil

15 oktober 2010

Met nieuwe stagiaires komen er vaak ook nieuwe leuke knutselideeën tot uitvoering. Zij moeten vaak voor school activiteiten doen maar nemen regelmatig knutsel ervaringen van vorige stages mee. Zo ook dit keer

Stagiaires moeten allerlei opdrachten doen, op hun stage adres en op school. Soms samen, vaak alleen. Wij vonden het erg leuk dat klasgenoten van Martine een ochtendje bij ons kwamen om leuke dingen te doen.

Geduld is een schone zaak

08 oktober 2010

Geduld, inzicht en fijne motoriek! Je moet het allemaal hebben om goed resultaat te boeken met de evenwichts ark.

Hoewel herfst met zijn wind en regen, vaak niet uitnodigt tot buiten spelen, kun je in deze periode juist veel materialen vinden in de natuur. Materialen zoals kastanjes, prachtig gekleurde bladeren, eikeltjes en dennenappels zijn bijzonder geschikt om van alles mee te knutselen.